Politički oglasi na Facebook-u biće jasno označeni


Kako bi smanjio štetu za sopstveni ugled, ali i smanjio mogućnost da se njihova društvena mreža ponovno iskoristi za širenje lažnih vesti i manipulisanje izborima i referendumima, u Facebook-u gotovo svakodnevno najavljuju neke nove promene. Ovoga puta objavili su nova pravila koja će se odnositi na oglase vezane uz političke kampanje, izbore i slične situacije.

U slučajevima kada će neko hteti da plati oglas na Facebook-u koji se tiče postizanja političkih ciljeva, takvi oglasi će morati da budu jasno označeni. Isto tako moraće da bude vrlo jasno istaknuto ko je za njih platio, kako se birači ne bi (namerno ili slučajno) dovodili u zabludu. Prve promene u označavanju političkih reklama korisnici Facebooka počeće, naravno u SAD-u, već tokom ovoga proleća.

Osim u slučajevima političkih oglasa za razne izbore na isti način biće označeni i oglasi koji promovišu pojedine strane na referendumima (poput Brexita ili referenduma o pobačaju u Irskoj) ili promovišu neke slične ideje koje imaju veći uticaj na društvo.

Povećanje transparentnosti i odgovornosti za sadržaje objavljene na Facebook-u zahvatiće i vlasnike stranica (Pages) koje imaju veliki broj pratilaca. Iz kompanije su objavili kako će svi administratori "velikih" stranica (nije objavljen broj pratilaca koji se smatra velikim) morati da potvrde svoj identitet. To bi trebalo da omogućoi da oni koji stranice vode sa lažnih profila više na njima ne mogu objavljivati nikakav sadržaj. Samim time kvalitet i istinitost objava trebale bi da se povećaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.