Problemi sa internet vezom u Rusiji nakon zabrane Telegram-a


U petak, 13. aprila, ruske vlasti blokirale su aplikaciju za razmenu kriptovanih poruka Telegram. Ali blokiranje Telegrama nije prošlo bez problema za korisnike Interneta u Rusiji.

Čelnici Telegram-a pokušali su da izbegnu postavljenu zabranu pomoću migracije čitavog servisa na alternativne spoljne cloud servise. Ruski regulator tržišta telekomunikacija, Roskomnadzor na taj je potez odgovorio blokiranjem oko 16 miliona IP adresa, od kojih mnoge pripadaju poznatijim cloud servisima kao što su Amazon Web Services i Google Cloud.

To je pak izazvalo velike probleme što se tiče internet veze u Rusiji, poneki servisi potpuno nevezani za Telegram bili su nedostupni (na primer, MMORPG Guild Wars 2 i online servis za upravljanje projektima Trello).

Dok ruske vlasti kao alternativu predlažu drugi domaći servis TamTam, pojedini korisnici se čini se okreću raznim VPN servisima kako bi nastavili koristiti Telegram (servis NordVPN objavio je informaciju kako je u poslednjim danima zabeležio rast upotebe servisa iz Rusije od 150%).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.