S9 i S9+ u prvih mesec dana prodati u 8 miliona primeraka


Samsung Electronics juče je i službeno objavio financijski izveštaj za prvo tromesečije 2018. godine, u kojem je, skladno očekivanjima, još jednom oborio rekord. Tako su u prva tri meseca ukupni prihodi iznosili 56,1 milijardu dolara, što je oko 12% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Istovremeno, operativna dobit je iznosila 14,5 milijardi dolara, što je čak 58% više nego u prvom tromesečiju godinu ranije. Za ovakav skok prihoda i dobiti u prvom kvartalu delom su zaslužni i top modeli Galaxy S9 i Galaxy S9+, lansirani mesec dana ranije nego njihovi prethodnici.

Takođe, u prvih mesec dana od početka prodaje, Galaxy S9 i S9+ prodati su ukupno osam miliona primeraka, ali analitičari predviđaju da se ovaj trend neće nastaviti. Nakon inicijalnog buma, isporuke bi se mogle smanjiti, a procena ukupnog broja prodatih sa 40 miliona pala je na 32 do 34 miliona.

Ovo je donekle i razumljivo, jer su mnogi kupci presložili S9 i S9 Plus. čekajući jubilarni S10, koji bi trebao da bude potpuno redizajniran, a možda stigne i pod drugim imenom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.