SmugMug preuzeo servis Flickr


Nekad vrlo popularni servis za skladištenje fotografija Flickr sada će biti u vlasništvu konkurentskog servisa SmugMug. U ruke servisa koji se takođe specijalizovao za skladištenje fotografija Flickr prelazi za nepoznati iznos.

To je deo kampanje prodaje pojedinih delova kompanije, nedavno pokrenute od strane filijale kompanije Verizon pod imenom Oath, koja pod jednim krovom okuplja Yahoo i AOL.

Flickr je nastao 2004. godine unutar kanadske kompanije Ludicorp, a sledeće godine kupuje ga Yahoo, koji je prošle godine rasprodat u delovima, od kojih je neke preuzeo Verizon (Flickr je ušao u spomenutu Verizon-ovu filijalu Oath), a ostatak je preuzela kineska Alibaba (i uklopila u filijalu Altaba).

Nakon velikih korporacija Flickr dolazi u ruke porodične firme SmugMug koju su 2002. godine osnivali otac i sin Chris i Don MacAskill. Nakon preuzimanja, Flickr i SmugMug nastaviće poslovati kao zasebni servisi, a korisnici će morati da pristanu na SmugMug-ove uslove poslovanja ukoliko žele da nastave da koriste Flickr. U SmugMugu obećavaju "kako će investirati u svetlu budućnost Flickr-a".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.