YouTube Kids aplikacija sa sadržajem kojeg su proverili ljudi


Nakon nedavnih događaja oko specijalizirane YouTube aplikacije namenjene isključivo deci pod imenom YouTube Kids, čini se kako je Google odlučio da promeni praksu oko materijala koji sme biti prikazan u okviru te aplikacije.

Naime, do sada su za proveru je li neki sadržaj prilagođen deci bili zaduženi algoritmi, što je slabost koja je u određenom trenutku iskorišćena kako bi se na YouTube Kids plasirao sadržaj koji nije prilagođen deci.

Nedavno se na servisu pojavio sadržaj koji uopšte nema veze sa decom (na primer video materijal u kojem se tvrdi da je Zemlja ravna ploča i da su ljudi zapravo samo napola ljudi, a drugom polovinom reptili) koji je nekako uspeo da zavara algoritme te se pojavio unutar YouTube Kids-a.

Kako bi doskočio tom problemu, Google će korisnicima ponuditi dve verzije YouTube Kids aplikacije - u jednoj će se za izbor sadržaja kao i dosad brinuti algoritmi, dok će u drugoj verziji sadržaj birati Google-ovi zaposleni. Ova druga verzija trebala bi da bude dostupna za nekoliko nedelja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.