Amazon-ovi pametni zvučnici su najprodavaniji, Apple tek na 6%


Istraživačka kompanija Strategy Analytics objavila je svoju analizu svetskog tržišta pametnih zvučnika – uređaja koji su poslednjih nešto više od godine dana jedan od najvećih prodajnih hitova. Već ranije smo pisali kako su oni bili i jedan od najpopularnijih poklona u protekloj prazničnoj sezoni, te kako se prodaju u milionima komada i da ih u SAD-u ima svaki šesti stanovnik.

Google se početkom godine hvalio da svake sekunde prodaju po jedan Google Home zvučnik, Amazon-u je Alexa bila najprodavaniji artikl pre Božića (katoličkog), a Apple-ov HomePod prema dostupnim podacima nije ostvario prodajne planove. Sada po prvi put, zahvaljujući spomenutoj agenciji, imamo i neke podatke o prodaji ove kategorije gadgeta za 2018. godinu.


Prema Strategy Analytics-u, Amazon je lider na tržištu pametnih zvučnika sa udelom od 43,6% i 4 miliona prodatih komada u prva tri meseca ove godine. Sledi ga Google sa 2,4 miliona komada i 26,5% tržišnog udela. Nakon njih smestila se Alibaba sa 700 hiljada, pa tek nakon toga sledi Apple – koji je prodao oko 600 hiljada HomePod-a i ostvario globalni tržišni udeo od 6%.

Ukupna prodaja pametnih zvučnika u prva tri meseca ove godine gotovo je četiri puta veća nego u istom razdoblju prošle godine – prodato je, naime, 9,2 miliona komada u poređenju sa prošlogodišnjih 2,4 miliona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.