Android dominira na neengleskom govornom područiju


Kompanija Afilias (konzorcijum domenskih registratora) je putem usluge DeviceAtlas objavila istraživanje Mobile Web Intelligence Report koje se bavi trendovima na tržištu mobilnih uređaja tokom prvog kvartala ove godine.

U njemu se naglašava kako je Google-ov mobilni operativni sistem Android najpopularniji u zemljama u kojima engleski jezik nije primaran kao što su Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Poljska, Rusija, Argentina, Brazil, Kolumbija, Egipat i Malezija, kao i u zemljama gde je engleski samo jedan od više službenih jezika (Indija i Južnoafrička Republika).

S druge strane, Apple-ov iOS je popularan u zemljama engleskog govornog područija kako što su Australija, Kanada, Ujedinjeno kraljevstvo i SAD-a te nekim zemljama izvan engleskog govornog područija kao što su Japan i Švedska. Takođe, iOS beleži određeni uspeh u Irskoj, Kolumbiji i Egiptu.

Osim poretka pojedinih operativnih sistema za pametne telefona u odnosu na države, u izveštaju se naglašava i novi trend na indijskom tržištu mobilnih uređaja, rast operativnog sistema KaiOS namenjenog takozvanim feature phone, što bi na kraju trebalo da dovede do pada iOS-a na tom tržištu na treće mesto.

Zaključuje se da obični mobilni uređaji (koji nosu pametni telefoni) i dalje čine većinu na mnogim tržištima u svetu te stoga još uvek ima dosta prostora za rast pametnih telefona u budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.