Apple će uskoro vredeti bilion dolara


Mnogi analitičari tržišta već duže vreme predviđaju da će Apple postati prva kompanija koja će dosegnuti vrednost (tržišnu kapitalizaciju) u visini od jednog biliona dolara, a Katy Huberty iz Morgan Stanleya predviđa da će se to dogoditi pre nego što se do sada predviđalo.

U pismu investitorima Huberty navodi da to neće biti zbog iPhone-a koji je i dalje najprodavaniji Apple-ov proizvod, već zbog rasta koji stalno ostvaruje njegovo odeljenje usluga (Services).

To odeljenje koji uključuje App Store i iTunes ostvarilo je ogroman rast u poslednje vreme, pa je u prošlom kvartalu imao više od 270 miliona korisnika.

"Nakon što je Apple-u u prošlih 5 godina rast omogućavao iPhone sa 8% godišnje u proseku, po našem mišljenju tu će ulogu u sledećih 5 godina preuzeti servisi koji će mu vrednost podići za nekih 67%", navodi Katy Huberty. Rapidni rast Apple-ovih servisa će se nastaviti i u idućim mesecima prema cilju dosizanja tržišne kapitalizacije u visini jednog biliona dolara (1 000 000 000 000 $).

Huberty je postavila cenovni target Apple-ove deonice u visini od 214 dolara, što znači da bi Apple uskoro mogao vredeti 1,204 biliona dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    #ono_kad_jedna_firma_vredi_vise_od_tvoje_cele_zemlje


  2. Анониман kaže,

    Onaj osecaj kad je privatna firma bogatija od tvoje cele drzave


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.