Apple priprema uređaj za virtuelnu stvarnost, ali stiže tek za dve godine


Uređaji za virtuelnu stvarnost poslednjih godina su dobili svoju pažnju na tržištu, ali se nekako još uvek nisu nametnuli kao tehnologija koju je prihvatila masa. Najveći iskorak vrlo verovatno je napravio Facebook sa svojim Oculus-om, ali ni taj uređaj nije doživeo masovnu proizvodnju. I dok se mnoge velike kompanije odlučuju na istraživanje i razvoj uređaja za virtuelnu stvarnost, Apple je odlučio da sačeka još neko vreme da tehnologija sazri.

Poslednjih meseci su se mogle čuti neke najave iz Applea kako su započeli sa istraživanjem uređaja za virtuelnu stvarnost. Čak je i Tim Cook u nekoliko navrata javno pohvalio tehnologiju virtuelne stvarnosti kao nešto što će obelećiti budućnost. Prošle godine su omogućili programerima razvoj aplikacija proširene stvarnosti za iPhone i iPad, što je vrlo verovatno samo korak ka realizaciji nekog većeg i značajnijeg projekta. Taj veliki projekt trebale bi da budu naočare za virtuelnu stvarnost.

Prema podacima koji su se pojavili u javnosti, Apple planira tržište proširene stvarnosti da napadne tek 2020. godine. Na tržištu bi se tada trebale pojaviti naočare za proširenu stvarnost, koje bi po mnogo čemu trebale da budu iznad konkurencije. Pre svega, ideja je korisniku omogućiti 8K tehnologiju na svakom oku zasebno, što je rezolucija koja trenutno nije dostupna ni na najmodernijim televizijama. Uz same naočare uređaj bi funkcionisao tek ako bi uz njega korisnik imao dodatni uređaj u kojem će biti smešten hardver. Dakle, raditi će se zapravo o dva uređaja, koji će međusobno komunicirati putem brze veze.

Ipak, u Apple-u su odlučili kako će ovu tehnologiju razvijati vrlo strpljivo i kako se neće nigde žuriti. Glavnina konkurenata ionako je na tržištu već neko vreme, pa nema mesta panici. Kada se prisetimo kako je tržište pametnih satova bilo već zasićeno kada se tek Apple uključio, da bi na kraju pametni sad od Apple izdominirao tržištem. Smatraju kako tehnologija za virtuelnu stvarnost još nije dovoljno razvijena, a s obzirom da na tržište žele da plasiraju kvalitetan proizvod na Apple-ov uređaj za virtuelnu stvarnost moratćemo čekati još najmanje dve godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.