Epic Games izdvaja 100 miliona dolara za Fortnite esports turnire


Iako Battle Royale žanr nije baš najsrećniji za esports scenu, to ne znači da razvojni timovi neće od svojih igara pokušati napraviti što zabavnije iskustvo za gledaoce. PUBG Corporation od prošle godine priča o turnirima i kako se tim jako trudi da implementira sisteme koji će privući gledaoce, a tom se taboru sada pridružuje i Epic Games.

Njihov Fortnite je neizmerno popularan, tako da nije neobično da i oni žele da vide mogu li od svoje igre napraviti nešto što će ljudi hteti da gledaju. Možda bi se za prve pokušaje očekivalo nešto skromnije (ako ćemo zanemariti turnir kojeg je održao najpopularniji streamer i najpoznatije ime u Fortnite sceni, Tyler "Ninja" Blevins), ali Epic Games je objavio prilično veliku cifru.

Malo više detalja napisali su u objavi na službenim stranicama, a evo što na kaže: "Zgrabite opremu, uskočite u akciju i počnite da trenirate. Otkad smo izdali Fortnite Battle Royale gledali smo kako strast za kompetitivnim mečevima u zajednici raste i jedva čekamo da vas podržimo u tome da se takmičite sa najboljima. Za 2018-2019 sezonu Epic Games će osiguarti 100 miliona američkih dolara za nagradne fondove u Fortnite takmičenjima. Podržaćemo kompetitivno igranje na velik način, ali naš će pristup biti drugačiji - planiramo da uključimo što više igrača i usmerimo se na veselje koje igranje i gledanje igre pruža."

Za kraj su rekli kako će više detalja o strukturi takmičenja i platformi na kojima će se igrati objaviti u nadolazećim nedeljama, pa ako ih želite poslušati, možete se baciti na usavršavanje svojih Fortnite veština. Kada budu objavili više detalja videćemo kako su tačno zamislili da uključe što veći broj igrača, pa ćemo vam to i preneti. U međuvremenu, ako niste upoznati s igrom i želite sami da vidite zašto je popularna, možete detalje pronaći na službenim stranicama i besplatno je preuzeti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.