Facebook testira ocenjivanje komentara strelicama gore ili dole


Pojedini korisnici Facebook-a primetili su ovih dana kako je na ovoj društvenoj mreži malo promenjen način reagovanja na komentare. Uz uobičajeni "Like" i reakcije koje se kriju iza njega (Wow, Haha, itd) pojavila se i nova mogućnost – ocenjivanja komentara pritiskom na strelicu gore ili dole.

Ovaj sustav upvote/downvote strelica ili pak thumbs up/down ocenjivanja poznat je sa Reddit-a i YouTube-a. Facebook je već ranije ove godine na manjem broju korisnika ispitivao korisnost ovakvog načina reakcija i rangiranja komentara a najbliže je onome što neki već odavno zagovaraju – "Dislike" dugmetu na Facebook-u koji bi bio suprotnost "lajkovanju"

Za razliku od takvog dugmeta koje bi bilo uključeno u reakcije na objave i komentare, strelice prema gore i dole za sada su u sklopu testiranja omogućene samo kod komentara, a ne i kod običnih statusa i fotografija postavljenih na Facebook. Iz Facebook-a se još uvek nisu oglasili oko toga hoće li ovaj način ocenjivanja komentara uskoro zaživeti kod svih korisnika.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.