Firefox uvodi reklame, ali za sada samo u Americi


Ove nedelje, kada u opticaj bude puštena najnovija javna verzija Mozillinog Firefox-a (brojčane oznake 60), korisnici ovog popularnog internet browsera počeće na do sada marketingom "neokaljanim" mestima da viđaju reklame. One će se pojaviti na kartici "New Tab", kao što je to do sada viđeno u nightly i beta verzijama Firefox-a, ispod sekcije najposećenijih stranica ("Top sites"), a u sklopu preporuka za surfovanje koje browser daje korisniku.

Nate Weiner, osnivač Pocket-a, kompanije koju je Firefox preuzeo prošle godine i koja je zadužena za navedene preporuke, pojasnio je kako će se birati oglasi i sponzorisani sadržaj za prikazivanje. Sva analitika potrebna za bolje ciljano oglašavanje trebala bi da se odvija na korisnikovom računaru, pa Mozilla i Pocket neće imati probleme sa prikupljanjem podataka o korisnicima i njihovim online navikama.

Oglasi na početnoj stranici Firefox-a bit će, dakle, personalizovani ali bez bojazni za privatnost, kompanija će se brinuti da je reč o "kvalitetnom" sadržaju koji vredi pročitati, a svaki korisnik će imati mogućnost da ugasi određeni tip oglasa koji ga ne zanima – ili pak ugasiti prikazivanje sponzorisanog sadržaja u potpunosti.

U Firefoxu ovime pokušavaju da zadrže utisak transparentnog poslovanja, a pritom i zaraditi ponešto na prodaji oglasnog prostora kako bi, kažu, Internet učinili boljim mestom na kojem se ne zarađuje isključivo clickbaitovima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.