Google Photos u novoj verziji omogućava označavanje omiljenih fotografija


Jedna od najboljih i najkorisnijih Google-ovih aplikacija, odnosno servisa svakako je Google Photos. U svojoj najnovijoj verziji za Android i iOS donosi super praktičnu opciju označavanja omiljenih fotografija, ali ne samo to.

Ako več nsite postali aktivni korisnik Google Photos-a, savetujemo vam da to postanete sad i odmah. Taj besplatni Google-ov servis ne samo da nudi sasvim besplatno skladištenje neograničene količine vaših fotografija i videa već će vam itekako olakšati sortiranje i pronalaženje zabeleženih uspomena daleko unazad. Ujedno ćete na taj način osloboditi memoriju vašeg telefona jer u nema razloga da sve nosate uokolo kad Google Photos-u možete pristupiti sa bilo kojeg uređaja sa pristupom internetu.

Cela stvar funkcioniše vrlo jednostavno i automatizovana je, nakon što u podešavanjima aplikacije odaberete automatski backup. Postavite li tako, Google Photos će u pozadini dok ste spojeni na Wi-Fi vezu uploadovati sve nove fotografije i video zapise u Google-ov oblak. Možete podesiti i da to radi samo dok je telefon priključen na punjač. Google Photos u zadnjoj verziji nudi označavanje omiljenih fotografija.

Već odavno svoje fotografije i video zapise u Google Fotografijama možete sortirati po vremenu, mestu i licima, a možete ih i pretraživati uz pomoć ključnih reči, što zahvaljujući Google-ovoj veštačkoj inteligenciji funkcioniše odlično. Ako recimo ukucate "brod" prikazaće se sve fotografije sa brodovima.

Ako vam ni to nije dovoljno, najnovija verzija Google Photos-a za mobilne uređaje dobila je novu opciju označavanja omiljenih fotografija, koje će onda smestiti u poseban album "Omiljene fotografije". Dovoljno će biti odabrati fotografiju i kliknuti na novu zvezdicu. Takođe će biti omogućeno fotke iz deljenih albuma označite srcem i komentarišete ih.

Novi Google Photos će ove nedelje biti dostupan svima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.