HTC razvija sopstveni blockchain telefon - Exodus


HTC je objavio informaciju kako su se pored razvoja standardnih telefona odlučili i na razvoj malčice drugačijih, blockchain telefona. Jedan takav uređaj trenutno se razvija po kodnim imenom Exodus.

Detalji oko specifikacija za sada nisu poznati - ne zna se koliki će ekran imati Exodus, koji SoC kao ni na koliku količinu radne i data memorije budući kupci mogu računati. Ali, HTC je objavio neke druge podatke – skicu na kojoj se može videti dizajn telefona te podatak kako će uz mobitel stići i univerzalni novčanik za kriptovalute.

Također su naveli kako će Exodus imati i hardverom osigurano područije sa podrškom za kriptovalute i decentralizovane aplikacije. Jedna od ideja je da se napravi nativna blockchain mreža pomoću Exodus telefona, a koja bi olakšala razmenu kriptovaluta među njegovim korisnicima.

Glavni i odgovorni za ovaj projekt je Phil Chen koji iza sebe već ima jedan uspešan projekt – Vive VR headset. Za sada se zna kako će Exodus podržavati Bitcoin, Lighting Networks, Etherum, Dfinity i druge, za sada neimenovane kriptovalute.

Kako navode, cilj HTC-a je podržati ceo blockchain eko sistem. Takođe je najavljeno kako će u narednim mesecima biti objavljen i novi popis partnera koji su se u međuvremenu uključili u projekt Exodus.

Uprkos tome što nisu objavili nikakve detaljne informacije o hardveru, pa ni o ceni HTC je već omogućio prednarudžbine za njihov prvi blockchain telefon. Potrebno je samo ispuniti kratki online formular kojeg možete pronaći ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.