iPhone X #crackgate afera je na pomolu?


Apple je izgledno na početku još jedne afere, ovaj put put revijalnog naziva #crackgate, a odnosi se na iznenadno i neobjašnjivo pucanje safirnog stakla koje štiti modul dvostruke kamere iPhone-a X, inače najprodavanijeg smartphonea u prvom tromesečiju ove godine.

Ovaj problem nije baš od juče, a na Apple-ovim forumima i Reddit-u već se nekoliko meseci grupe korisnika iPhone-a X žale na naprsline u safirnom staklu, koje za zadatak ima da štiti dvostruku kameru iPhone-a X. Izgleda da se broj pogođenih ovim problemom povećava, a troškovi popravka sežu navodno od $99 kroz AppleCare+ pa sve do $549 izvan garancije.

Safirno staklo otpornije je na ogrebotine i pucanje od bilo kojeg drugog do sada korišćenog na gadgetima ali izloži li s dovoljno jakom udarcu pući će. Ovi pak koji se žale #crackgate, tvrde kako je to staklo napuklo bez ikakvih lupanja i unutar parametara koje Apple propisuje, a ti su temperature 0°C – 35°C u radu i -20°C – 45°C u mirovanju. Naime, ekstremne tremperature, bilo niske ili visoke mogu uticati na lakše pucanje tog stakla.

Čeka se Apple-ov službeni stav na možebitni #crackgate.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.