Microsoft-ova aplikacija za Windows 10 povezuje sa njima Android i iOS telefone


Prekjuče je u Seattleu otvorena ovogodišnja Microsoft-ova developerska konferencija Build 2018. Na njenom početku je, prema običaju, najavljeno nekoliko tehnologija, aplikacija i projekata na kojima kompanija iz Redmonda trenutno radi.

Jedna od zanimljivijih je i aplikacija za Windows 10 nazvana Your Phone. Radi se o aplikaciji koja bi trebala da poveže stoni računalr sa mobilnim telefonom korisnika – i donese presliku interfejsa telefona na ekran računara. Jednom spojen, telefon sa iOS-om ili Android-om bilo bi moguće kontrolisati putem računala, slati i primati poruke, primati notifikacije direktno na desktop, kao i prebacivati dokumente i slike na telefon ili sa njega.

Ovakve funkcije za sada imaju Mac računari, a slične pokušaje preslikavanja telefona na računar do sada smo videli i od Dell-a, Lenova, kao i nekolicine manje istaknutih kompanija. Prvi podaci govore kako će korisnici Android telefona na raspolaganju imati nešto više mogućnosti za rad sa aplikacijom Your Phone nego vlasnici iPhone-a, iz razloga što je iOS daleko zatvoreniji i ne dozvoljava spoljni pristup baš svim funkcijama telefona.

Windows Insideri dobiće ovu aplikaciju odmah kako bi je testirali, a prođe li test dobro sa sledećom većom nadogradnjom Windows-a 10 aplikacija Your Phone bi se mogla pojaviti na Microsoft Store-u za sve druge korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.