Predstavljen OnePlus 6


Nakon mnogo nagađanja, kineski OnePlus je juče konačno predstavio svoj prvi model za 2018 godinu.

OnePlus 6 tako dolazi dizajniran kao i većina ovogodišnjih Android-a, dakle sa velikim ekranom i zubom na vrhu, ali i u staklenom kućištu. Naravno, inspiraciju svi vuku iz iPhone-a X, što nikada do sada nije bilo očitije. Dijagonala ekrana iznosi 6,28 inča, a tehnologija izrade je, kao i prošle godine – AMOLED. Rezolucija iznosi 2280×1080 px, što daje odnos stranica 19:9.

Pokretačka mašina je, naravno, Qualcomm-ov Snapdragon 845 u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a, dakle kao i prošle godine, a isto vredi i za internu memoriju, koja možete biti 64 ili 128 GB, zavisno od verzije koju izaberete. Po prvi put, u ponudi je i model sa 256 GB memorije.



Na poleđini se nalaze dve kamere, jedna sa 16, a druga 20 MP senzorom, te sa optičkom, odnosno softverskom stabilizacijom. Osim uobičajenih stavki, prednja kamera podržava i Face Unlock, s brzinom od 0,4 sekunde, dok čitač otisaka prstiju uređaj otključava za 0,2 sekunde. Najzanimljiviji detalj kod nove kamere je to što se na velika vrata vratila optička stabilizacija (OIS), koju OnePlus 6 koristi u kombinaciji sa softverskom.



Za razliku od konkuencije koja se razmeće 960 fps slow motion videom, koji, usput rečeno, traje vrlo kratko, OnePlus 6 nudi 480 fps video sa trajanjem od 3,75 sekundi. Tu je i sada neizostavni 60 fps 4K video. Za naglasiti je i to da je 16 MP senzor OnePlus-a 6 fizički 19% veći od onog na OnePlus-u 5, što u startu garantuje bolje fotografije u slabijim uslovima osvetljenja.



OnePlus 6 je zadržao 3,5 mm audio jack, a prema rečima čelnika kompanije, otporan je na vodu. OnePlus 6 je sada otporan na prskanje, a iako nisu otkrili koji sertifikat nosi, prema opisu bi to mogao biti IP54, što znači da se ne sme uranjati pod vodu ali će preživeti pljusak i slično.

Uređaj za temelj koristi Android 8.1 Oreo, ali zahaljujući projektu Treble nudi i mogućost istalacije Developer Preview verzije Android-a P, kao i svih budućih nadogradnji čim budu dostupne.

Uređaj dolazi s baterijom kapaciteta 3300 mAh i podrškom za 5V 4A brzo punjenje.

OnePlus će u prodaju krenuti 22. maja po sledećim cijenama:

519 evra za 6/64 GB model, 569 eura za 8/128 GB i 619 eura za 8/256 GB varijantu. Od boja kućišta, u ponudi su: Mirror black, Midnight black i Silk white. Napomeimo da poslednji dolazi isključivo u 8/128 GB verziji, a u prodaji će biti tek od 5. juna.



Pored novog OnePlus-a 6, OnePlus je predstavio i prve sopstvene Bluetooth slušalice. Radi se o mini slušalicama povezanim magnetom, kojima je, prema rečima vodstva kompanije, vrlo lako rukovati. Nakon međusobnog spajanja, prestaju da rade i troše energiju, a kad ih razdvojite, čak će početi da prprodukuju muziku tamo gde ste se zaustavili.

Najzanimljiviji detalj je to što je OnePlus u njih ugradio svoju tehnologiju brzog punjenja, i prema njihovim navodima, deset minuta punjenja će biti dovoljno za 5 sati slušanja muzike.

Slušalice su inače izrađene iz aluminija, otporne na vodu i vrlo su lagane, ali kako kažu u OnePlus-u, opet dovoljno teške da ih ne zagubite. Cena slušalica u OnePlus.net web prodavnici iznosi 69 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.