Prvi Samsung-ov savitljivi telefon stiže u februaru


Zadnjih par godina svako malo se u medijima pojave vesti vezano uz savitljive telefone, odnosno uz telefone sa savitljivim ekranima. Jedan od najčešće spominjanih je onaj Samsung-ov, Galaxy X koji se trenutno razvija pod kodnim imenom Winner (ranije Valley).

Podsetimo, isti je tokom ovogodišnjeg CES 2018 sajma prikazan iza zatvorenih vrata zainteresovanim poslovnim partnerima. Tada su nam stigle informacije kako je Samsung gotovo završio sav posao vezano uz hardver. Izvor je tvrdio kako Galaxy X ma 7,3-inčni ekran, a skice koju možete videti kao otvornu sliku su otkrile kako se ekran telefona savija po sredini, prema unutra.

Neimenovani izvor napomenuo je i kako je Samsung poslovnim partnerima zapravo pokazao dva različita modela Galaxy X, jedan čiji se ekran preklapa prema unutra te drugi kod kojeg se ekran preklapa bočno. Već tada se spekulisalo kako će prevladati prvi model jer je zbog manjih dimenzija jednostavniji za upotrenu i nošenje.


Sada nam ponovno stižu glasine vezano uz Galaxy X prema kojima će Samsung svoj prvi savitljivi telefon službeno predstaviti početkom sledeće, 2019. godine, tačnije u februaru na MWC 2019 sajmu. Prethodnih 7,3-inča smanilo se na okruglih 7 inča. Naime, po novome Galaxy X imaće dva ekrana od 3,5 inča. Ekrani će biti OLED i biće međusobno povezani.

Zbog toga izvor navodi kako će predstavljanje Galaxy-ja S10 biti ranije nego inače. Umesto na MWC 2019 sajmu, novi Galaxy S10 biće predstavljen na CES 2019 sajmu (januar). Najverovatniji razlog za to je kako bi Galaxy X mogao biti jedina zvezda događaja.

Naravno, ove glasine još uvek nisu potvrđene od strane Samsung-a pa ih za sada treba smatrati isključivo glasinama koje se na kraju mogu, ali i ne moraju pokazati kao tačne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.