Samsung spašava ZTE, da li će to biti dovoljno?


Nakon što je ZTE objavio kako zbog američke zabrane izvoza prekida poslovanje, oglasio se Samsung, koji je ovu kinesku kompaniju spreman da snadbeva potrebnim komponentama, prvenstveno procesorima. Podsetimo, ZTE je zbog kršenja američkih sankcija Iranu i Severnoj Koreji dobio zabranu kupovine američkih proizvoda, čime mu je praktično onemogućeno poslovanje.

ZTE bi tako umesto Qualcomm-ovih mogao da počne da koristi Samsung-ove Exynos procesore, ali upitno je hoće li takav potez biti dovoljan za povratak na staro, odnosno masovnu proizvodnju Android telefona.

Naime, ZTE-ov problem nisu samo procesori. Čak i bez Samsunga, ZTE bi se mogao snaći s MediaTek-ovim procesorima, koje inače već koristi u nekim svojim uređajima, a ono što mu niko osim Amerikanaca ne može prodati ili ustupiti su patenti i Google-ove licence, potrebne za proizvodnju certifikovanih Android uređaja.

Treba napomenuti da je i američki predsednik Trump nedavno izjavio kako ZTE-u, koji je držao oko 10% američkog tržišta, treba pomoći, što je pomalo čudno za čoveka koji je Kini prethodno najavio trgovinski rat. Šta se krije iza Trumpovih izjava, teško je proceniti, jer upravo sada svedočimo najvećoj neverodostojnosti i nedoslednosti američke spoljne politike ikad.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.