StumbleUpon se gasi krajem juna


StumbleUpon je internet servis sa oko 40 miliona korisnika zamišljen kao način spontantog i nasumičnog otkrivanja internet stranica koje bi mogle zanimati korisnika.

Bazira se na principu da se korisniku nakon svakog pritiska na narandžasto dugme Stumble nasumično učita internet stranica koja bi ga mogla zanimati (korisnik može podesiti koja ga specifična tematika zanima pa će se prema odabranom nasumično generisati i stranica na tu temu).

Jedan od suosnivača StumbleUpon-a, Garrett Camp, potvrdio je kako će nakon 16 i po godina postojanja servis ugasiti 30. juna ove godine. No korisnici StumbleUpon-a ne trebaju previše da brinu jer Camp ima vrlo sličan projekt nazvan Mix.com.

Umesto klikanja na dume Stumble i učitavanja nasumičnih internet stranica servis Mix.com nudi najbolji sadržaj sa Interneta koji su predložili sami korisnici tog servisa (u obliku kolekcija internet stranica), a tu je i izbor sadržaja sa poznatih internet stranica kao što su na primer BBC, Atlantic, Washington Post i drugi.

Da je Mix.com zamišljen kao naslednik StumbleUpon-a govori i podatak kako će korisnicima StumbleUpon-a pre njegovog zatvaranja biti omogućen lagan prelazak na Mix.com, što uključuje i prebacivanje favorita, interesa odnosno tematika i tagova sa StumbleUpon-a na Mix.com.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.