Xiaomi postao četvrti najveći proizvođač smartphonea


Kompanija Strategy Analytics objavila je rezultate svog istraživanja tržišta pametnih telefona tokom prvog kvartala ove godine.

Najveća novost tiče se kineske kompanije Xiaomi koja je postala četvrti najveći proizvođač pametnih na svetu pretekavši domaćeg rivala, kompaniju Oppo. Zahvaljujući udvostručenju isporuka sa 12,6 na 28,3 miliona isporučenih uređaja, Xiaomi je uspeo da dostigne tržišni udeo od 8,2% (u odnosu na 3,6% udela u prvom kvartalu prošle godine).

Vodeći Samsung u prvom kvartalu ove godine isporučio je 78,2 miliona uređaja, što je dovoljno za vodećih 22,6 tržišnog udela. Apple se i dalje nalazi na drugom mestu sa tržišnim udelom od 15,1% te rastom isporuka na godišnjem nivou sa 50,8 na 52,2 miliona uređaja.

Kineski Huawei nalazi se na trećem mestu sa 39,3 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 11,2%. Oppo je pao na peto mesto sa 24,1 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 7% (pad u odnosu na udeo od 7,8% udela u prvom kvartalu prošle godine).

Što se tiče čitavog globalnog tržišta pametnih telefona, u prvom kvartalu godine isporučeno je 345 miliona uređaja što je pad od 2% na godišnjem nivou (pad je zabeležen najviše zbog stagnacije kineskog tržišta pametnih telefona).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.