YouTube Music, servis za streaming muzike, stiže sledeće nedelje


Najveći svetski internet video servis sledećeg utorka će krenuti u direktnu borbu sa Apple Music-om, Spotify-em, Deezer-om, i ostalim velikim igračima na tržištu muzičkog streaminga. 22. maja će, nakon više godina iščekivanja, u rad biti puštena usluga YouTube Music, punokrvna streaming usluga posvećena muzici.

Slušanje muzike iz velike kolekcije YouTube-a biće moguće putem posebnog desktop interfejsa kao i korišćenjem izmenjene YouTube mobilne aplikacije. Naravno, za ovaj će se servis plaćati i pretplata, i to u iznosu od 9,99 dolara mesečno. Ipak, Google će omogućiti slušanje muzike i besplatno, ali u tom slučaju doživljaj će biti nešto lošiji jer će biti upotpunjen reklamama.

Postojeći pretplatnici na Google Play Music uslugu dobiće za istu cenu YouTube Music Premium pretplatu, i ništa im se drugo neće promeniti (barem za sada). YouTube Music biće od sledeće nedelje dostupan u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu, Meksiku i Južnoj Koreji, a ubrzo nakon toga i u 15-ak drugih zemalja Europe i sveta. Želite li da sanzate kada će, i hoće li uopšte, ovaj servis biti moguće koristiti i iz Srbije, idite na ovu stranicu i ukucajte svoju email adresu kako biste na vreme o tome dobili obaveštenje, ili samo redovno posećujte naš sajt.

YouTube Premium
Nije YouTube Music jedino što je najavljeno iz ove kompanije. Naplatna usluga YouTube Red, u sklopu koje su pretplatnici imali pristup premium i ekskluzivnim video sadržajima bez reklama, uskoro će biti preimenovana u YouTube Premium. Sve njene usluge ostaće iste kao i do sada, ali pretplatnici na ovaj servis dobit će i pretplatu na YouTube Music u istom paketu. Ali, on će umesto 9,99 dolara koštati 11,99 dolara mesečno za nove pretplatnike. Svi postojeći korisnici YouTube Red usluge zadržaće prednosti niže cene još neko vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.