YouTube vas može podsetiti da prestanete da ga gledate


Mobilne aplikacije YouTube-a za iOS i Android dobile su ove nedelje jednu malu, ali potencijalno korisnu novost. Naime, za korisnike koji se zanesu pa sate provedu u gledanju videa s ovog servisa, od sada postoji i način da se bore sa tom "zavisnošću" – naravno, ako to žele. U YouTube-ovim mobilnim aplikacijama se sada, naime, može uključiti opcija koja će svako toliko korisniku poslati podsetnik da uzme pauzu od gledanja YouTube-a.

Kako biste to učinili, potrebno je dodirnuti ekran na ikonu profila, pa zatim odabrati meni "Settings > General > Remind me to take a break". Tamo je moguće postaviti podsetnike za preterano gledanje YouTube-a na svakih, najmanje 15 ili najviše 180 minuta.

Podsetnici ovako namešteni biće samo to – notifikacije koje bi trebale da gledaocu skrenuti pažnju na potrošeno vreme. Video će kod prikazivanja podsetnika nakratko biti pauziran, a na ekran će iskočiti notifikacija koja bi trebala poručiti korisniku da je preterao. On to sve može bez problema ignorisati, odbaciti podsetnik i nastaviti sa gledanjem – ili pak izići iz aplikacije.

Opcija za sada nije dostupna u desktop verziji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.