Alžirci se protiv varanja na ispitima bore gašenjem Interneta


Alžirske vlasti su se, čini se, odlučile vrlo ozbiljno obračunati sa mogućim varanjima na nacionalnim ispitima u svojim srednjim školama te sprečiti ponavljanje događaja kao što je curenje ispita na internetu koje se dogodilo 2016. godine.

Tamošnjim telekomunikacionim operaterima je naređeno da za na nekoliko sati u vrime kada traju ispiti isključuju internet vezu u čitavom Alžiru (naredba se odnosi i na mobilnu internet vezu). Ispitni proces je u toj zemlji započeo 20. juna a trajao je do 25. juna.

Ovo ekstremno rešenje problema curenja ispita nadogradnja je na prošlogodišnje navodno neuspešno rešenje limitiranja pristupa društvenim mrežama za vreme odvijanja ispita. Gašenje internet veze u Alžiru već je vidljivo i u podacima Internet Intelligence projekta za koji se brine kompanija Oracle.

Alžir nije prva zemlja u kojoj su vlasti došle na ideju da spreče varanje na ispitima putem masovnog isključivanja internet veze. To su u istu svrhu već ranije primenile zemlje kao što su Indija, Irak (uskoro će isto učiniti i po drugi put), Mauritanija i Etiopija.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.