Apple zabranio macOS i iOS aplikacije koje rudare kriptovalute


Tokom prošlonedeljne konferencije WWDC Apple je developerima dao na korišćenje prvu betu iOS-a 12, predstavio je macOS Mojave, a zajedno s time ažurirao je i pravila ponašanja za za deveopere i autore aplikacija za ove operativne sisteme. Jedna od promena koja nije promovisana na sav glas otkrivena je u pravilima za postavljanje aplikacija na iOS i Mac App Store, a tiče se kriptovaluta.

Naime, u sekciji 3.1.5 (b) uputstva za revidiranje aplikacija od sada stoji i da aplikacije ne smeju da budu korišćene za rudarenje kriptovaluta, osim u slučajevima kada se rudarenje odvija negde drugde, u oblaku. Rudarenje na samom uređaju, u pozadini otvorenih aplikacija, od sada će biti zabranjeno.

Osim ovog pravila, Apple je ponešto detaljnije pojasnio i šta se sve u aplikacijama sme naći, a da je vezano uz kriptovalute. Tako je sasvim legalno imati aplikacije za trgovinu i skladištenje kriptovaluta, a kada je reč o procesima inicijalne javne ponude coina (ICO), tada svaka takva akcija pre uključivanja u aplikaciju mora imati odobrenje neke službene institucije koja stoji iza nje.

Dodatno, aplikacije korisnicima ne smeju da nude kriptovalute u zamenu za izvršavanje određenih radnji, kao što su preuzimanje drugih aplikacija, objave na društvenim mrežama i slično.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.