DxOMark otkrio da su im nudili novac za recenzije kamera


DxOMark je francuska kompanija koja se bavi testiranjem kamera i ako je rezultat dobar, niko ga ne propušta istaknuti. Od kada su kamere smartfona postale toliko dobre da su uporedive sa pravim fotoaparatima, DxOMark je sastavni deo svake PR objave top modela i na neki način se vodi rat koji će smartfon dobiti bolju ocenu. Neki ljudi i dalje najviše veruju svojim očima, odnosno čitaju recenzije sa primerima fotografija i videa, dok drugi samo pogledaju DxOMark rezultat i na temelju toga zaključe da li je kamera dobra ili nije.

Mnogi su posumnjali u verodostojnost tih rezultata jer im se nisu poklapali sa stvarnima i već su ranije kružile priče da je u nekoj meri najbolje zanemariti DxOMark, a sad je priča dobila i epilog.

Nicolas Touchard, dopredsednik njihovog marketinga, je u intervjuu izjavio da su im neki proizvođači smartfona nudili novac za recenzije kamera, ali ova izjava je malo dvosmislena jer je navodno novac bio ponuđen zbog pogrešnog pristupa tih proizvođača. Iz toga bi se dalo zaključiti da je marketing proizvođača smartphonea odredio iznos koji bi pokrio troškove testiranja, a nikako ne bi uticao na same rezultate. Touchard stoji pri tvrdnji da nikad od nikoga nisu prihvatili novac i da prihode ostvaruju od konsultacija, seminara i slično. Ako im je stalo do ugleda, nadamo se da je ovo istina.


Što se tiče lestvice top 10 smartphonea sa najboljim kamerama, prema DxOMarku je na vrhu Huawei P20 Pro, a slede ga HTC U12+, Huawei P20, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 8, Google Pixel 2, Apple iPhone X, Huawei Mate 10 Pro, Xiaomi Mi Mix 2S i Apple iPhone 8 Plus.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Pa mozemo samo i da se nadamo, mada, iskreno, nikad nisam birao telefon po onome sto mi DxOMark kaze, vec posle brdo recenzija o telefonu.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.