Hakeri napali južnokorejsku menjačnicu kriptovaluta Coinrail


Južnokorejska menjačnica kriptovaluta Coinrail tokom proteklog vikenda je bila žrtvom hakera, objavljeno je danas. Nepoznati su napadači iz ove mjenjačnice uspeli pokrasti oko jedne trećine digitalnih coina uskladišteni na njoj, tržišne vrednosti oko 40 miliona dolara. Iako je reč o jednoj od manjih menjačnica u Južnoj Koreji, krađa ipak nije zanemarive vrednosti i potresla je svetsko tržište kriptovaluta.

Coinrail je oštećen za četiri vrste "altcoina", digitalnih coina lansiranih kroz nezavisne inicijalne javne ponude (ICO). Reč je o coinima NPXS, Aston X, Dent, te Tron.

Iako ova krađa nema gotovo nikakve veze sa bitcoinom, najvećom svetskom kriptovalutom, njegova je vrednost kao reakcija (među ostalim) na vesti iz Južne Koreje potonula tokom prekjučerašnjeg dana i noći za preko 10% - pa se bitcoinom trenutno trguje po cenama manjima od 6.800 dolara.

Strah ulagača i zabrinutost oko sigurnosti celog tržišta kriptovaluta pogurali su cenu i ostalih velikih kriptovaluta (ETH, Ripple, Bitcoin Cash i ostalih iz top 10) prema dolje – dnevni padovi cene su bili od 6 do preko 15%.

Dodatnu nesigurnost među kripto investitore tokom vikenda unela je i vest o tome da su regulatori u SAD-u pokrenuli istragu nekolicine berzi bitcoina, kako bi ispitali jesu li iste učestvovanje u manipulaciji tržištem i namjernom nameštanju cena ove kriptovalute.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.