Honor Play - jeftini gaming telefon


Huawei je predstavio najnovijeg člana porodice Honor. Radi se o telefonu naziva Honor Play koji se odlikuje snažnim hardverom, ali i pristupačnijom cenom u odnosu na druge "gaming" telefone.

Honor Play kao i većina današnjih telefona, što gamerskih, što običnih ima urezani ekran. Notch je pošast na koju ćemo se morati navići sve dok iPhone X ne zastari ili dok Apple ne odbaci urezane ekrane sa svojih telefona.

Ekran je dijagonale 6,3 inča, odnosa stranica 19:9 i rezolucije 2.280 x 1.080 tačaka. Pokreće ga kompanijin trenutno najsnažniji SoC – Kirin 970. Da bi gaming bio što fluidniji Huawei je razvio i GPU Turbo funkciju kojoj je cilj da poboljša performanse tokom gaminga za do 60%.

Od iste neće profitirati samo kupci novog Honor Play telefona, već i kupci pojedinih modela od ranije (Honor 10, Honor View 10, Honor 9 Lite i Honor 7X), a kojima će GPU Turbo funkcija stići putem nadogradnje sistema.

Kako nema dobrog gaminga uz loš zvuk, Huawei je novi Honor Play opremio i sopstvenim Histen audio tehnologijom za potrebe 3D zvuka i 7.1-kanalne virtualizacije. Što se radne memorije tiče, Huawei je pripremio dva telefona, sa 4 GB i 6 GB RAM-a. Data prostor je kod oba modela isti – 64 GB.

Sa zadnje strane kućišta nalaze se dve kamere, blic (LED) i skener otiska prsta. Zadnje kamere imaju po 16 MP i 2 MP. Zahvaljujući Kirin 970 SoC-u i NPU-u kamere su u stanju samostalno da prepozna više od 500 različitih scenarija te prema njima prilagoditi podešavanja snimanja. Selfije se snima pomoću jedne kamere rezolucije 16 MP.

Honor Play je opremljen i baterijom pristojnog kapaciteta – 3.750 mAh. Sa softverske strane Huawei se takođe potrudio. Honor Play je prvi uređaj iz serije koji po defaultu stiže sa Android-om 8.1 (Oreo) i korisničkim interfejsom EMUI 8.2.

Što se dolaska na tržište tiče, Honor Play u prodavnnice stiže 11. jula po cenama od oko 265 eura (4 GB/64 GB) i oko 320 evra (6 GB/64 GB).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.