Huawei do sada prodao 6 miliona P20 uređaja, 81% više nego prošlogodišnjih P10


Samo dva dana nakon što je objavio planove o isporuci 200 miliona smartfona ove godine, Huawei je izašao sa brojkama o rezultatima prodaje najnovijeg trojca P20. Prema ovom izveštaju, od službenog predstavljanja u martu pa sve do danas, ukupno su prodali 6 miliona uređaja, što je čak 81% više od prodaje P10 serije u istom razdoblju prošle godine.

Ipak, vodstvo kompanije nije naveliko koliko je kojeg modela prodano, dakle Huawei P20, P20 Pro ili P20 lite. U izveštaju Huawei takođe navodi da je najveći rast prodaje ostvaren na tržištu zapadne Evrope i to čak 316%.

Huawei-jev šef za mobilne uređaje Kevin Ho je dao naslutiti da će Mate 20 Pro, koji stiže na jesen, doneti mnoge novosti, ali ih, naravno, nije obrazložio. Ono što smo o ovom uređaju iz glasina do sada saznali je da će Pro verzija imati 6,9-inčni ekran, a pokretaće je najnovija 7nm verzija Kirin procesora. Naravno, sasvim je logično očekivati i novosti na područiju kamere, odnosno primenu trostrukog ili sličnog rešenja sa modela P20 Pro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.