Microsoft pregovara o kupovini GitHub-a


Microsoft je poslednjih nedelja u intenzivnim razgovorima sa predstavnicima GitHub-a, a cilj ovih pregovora je dogovoriti preuzimanje ove platforme na kojoj se okupljaju developeri. GitHub je poslednji put dobio nove investicije 2015. godine kada je njegova tržišna vrednost postavljena na 2 milijarde dolara, dok bi cena u slučaju preuzimanja sada mogla biti i do 5 milijardi, procenjuju analitičari.

Microsoft-ovi predstavnici su navodno prvo predložili partnersku saradnju sa GitHub-om, a razgovori su potom napredovali do toga da je kompanija ponudila i nešto veće strateško ulaganje pa čak i preuzimanje cele kompanije, inače u privatnom vlasništvu. GitHub ima preko 23 miliona korisnika koji rade u preko 1,5 miliona kompanija.

Godišnji prihodi su im oko 200 miliona dolara, ali Microsoft je u ovom slučaju više zainteresovan za korisnike. Velika većina njih su, naime, vrhunski stručnjaci i developeri, pa bi kompanija iz Redmonda akvizicijom GitHub-a dobila direktan pristup najvećim svetskim talentima u područiju softvera.

Spomenutih 5 milijardi dolara je, prema nekim izvorima, Microsoftu previše za plaćanje u ovom trenutku, a službenih informacija o tome jesu li pregovori nastavljeni za sada nema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.