Oppo Find X - telefon sa skrivenim kamerama


Kineski proizvođač telefona, kompanija Oppo, predstavila je svoj najnoviji flagship model. Reč je o telefonu naziva Find X koji se osim snažnim hardverom odlikuje još i zanimljivim dizajnerskim rešenjima, poput motorizovanih pop-up kamera o kojima ćemo više nešto kasnije.

Find X opremljen je sa 6,42-inčnim AMOLED ekranom. Odnos stranica na ekranu je 19.5:9, rezolucija 2.340 x 1.080 px, a gustoća prikaza 401 ppi. Kao što je vidljivo sa priloženih fotografija za Find X bi se moglo reći da je gotovo u potpunosti bez okolnih ivica oko ekrana. Tu tvrdnju opovrgava tek gornja ivica koja je istini za volju toliko mala da nije bilo mesta ni za logo ili naziv kompanije. Zahvaljujući tome, prednja strana uređaja je 93,8% prekrivena ekranom.



Takođe vidljivo je kako nema fizičkog skenera otiska prsta. Ako ste pomislili kako je razlog toga in-display skener otiska prsta unutar ekrana prevarili ste se. Find X nema skenere otiska prsta već se za autentifikaciju korisnika oslanja 3D skeniranje lica pomoću prednje kamere.

Ako ste se malo bolje zagledali u fotografije tada ste primetili i izostanak prednje kamere (ne, Oppo je nije integrisao ispod ili unutar ekrana). Razlog toga je što Find X ima motorizovane, iskočne kamere. Za razliku od telefona NEX kod kojeg iskače samo deo iza kojeg se nalazi kamera, Oppo se odlučio za malo drugačiji sistem kod kojega se izdiže deo kućišta tokom cele širine kućišta.

Zahvaljujući tome kamere kada nisu u upotrebi su zaštićene od mogućih oštećenja usled pada, prašine i drugih neprilika. Prema navodima proizvođača pop-up sistem je testiran na više od 300.000 "iskakanja". Ako uzmemo u obzir da prosečan korisnik dnevno otključa svoj telefon između 100 i 150 puta dnevno (Oppova tvrdnja) pop-up sistem na telefonu bi trebao bez problema da izdrži i pet godina korišćenja, a do tada ćete već (najverovatnije) nabaviti i novi telefon.

Zadnje kamere se odliku rezolucijama od 16 MP i 20 MP dok prednja, takozvana selfie kamera ima rezoluciju od 25 MP. Prednja kamera pored snimanja običnih selfija ima i mogućnost kreiranja naprednijih - 3D AI selfija i 3D Omojija.



Što se ostalih hardverskih specifikacija tiče, Find X se temelji na trenutno najmoćnijem Snapdragon-u – 845, ima 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Energiju potrebnu za rad Find X crpi iz baterije kapaciteta 3.730 mAh. Oppo je osigurao i podršku za VOOC tehnologiju brzog punjenja.

Za korisnike koji vole posebna izdanja teledona Oppo je pripremio Find X i u Automobili Lamborghini Edition izdanju. Ovaj model se hardverski ne razlikuje previše u odnosu na standardni model koliko vizuelno. Hardver i softver (ColorOS 5.1) je isti, s tom razlikom što Lambo model ima nešto slabiju bateriju (3.400 mAh), duplo više interne memorije (512 GB) i zadnju stranicu od ugljenih vlakana. Naravno, boje kućišta su takođe u Lamborghini stilu, kao i logo na zadnjoj strani gde se uz Oppo-v logo nalazi i Lamborghinijev.



Prodaja na evropskom tržištu (Italija, Španija, Francuska i Holandija) kreće tokom avgusta 2018. godine. Kupci koji se odluče na kupovinu standardnog modela tom prilikom će morati da izdvoje 1.000 evra, a kupci kojima je za oko zapeo Find X u Lamborghini Edition izdanju – 1.700 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.