PUBG tužio Fortnite


Kreatori Fortnite-a, jedne od najpopularnijih videoigara na svetu, optuženi su za kopiranje rivalske igre PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) koju je u martu prošle godine kreirao Brendan Greene.
Studio koji stoji iza igre PUBG zatražio je od južnokorejskog pravosuđa da utvrdi da li su predstavnici američke korporacije Epic Games, koja se bavi razvojem softvera i video igara, prekopirali njihovu intelektualnu svojinu.

Predstavnici Epic Games-a još nisu komentarisali tužbu PUBG-a.

Igra PUBG je objavljena pre Fortnite-a. Ova igra je inspirisana japanskim trilerom "Battle Royale" u kojem je grupa studenata prisiljena na borbu do smrti prema odluci državne vlade.

Stotinu igrača PUBG-a sleće padobranima na ostrvo, traže oružje i ubijaju jedni druge dok jedan igrač ne preživi bitku. Fortnite ima istu radnju, ali je igra objavljena u julu 2017. godine. Kreatori Fortnite-a dodali su i nekoliko novih specifikacija kao što su bolja odbrana uz gradnju drvenih i metalnih konstrukcija.

Obe igre privukle su milione igrača svojim online bitkama. Fortnite je u februaru ove godine postigao svetski rekord kada je 3,4 miliona ljudi igralo igru u isto vreme. Raniji rekord držala je igra PUBG sa 3,3 miliona igrača u isto vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.