Samsung predstavio novi, snažniji Chromebook Plus


Samsung je predstavio novi Chromebook Plus V2 laptop. Kako mu sam naziv govori radi se o laptop računaru sa Google-ovim Chrome OS-om.

Novi model donosi nekoliko noviteta u odnosu na Chromebook Plus prve generacije, a to su snažniji procesor, drugačija grafika i dodatna kamera. Ove godine Samsung je odlučio da zameni ARM-ov procesor Intel-ovim Celeronom 3965Y. samim time jesno je i kako je grafika nova – HD615.

Novi model dolazi u konfiguraciji sa 4 GB RAM-a i 32 GB data prostora. Budući da je prisutan čitač memorijskih kartica te USB-C portovi data prostor se može lako i naknadno proširiti, ako se za time pokaže potreba. Samsung je osigurao podršku za memorijske kartice do kapaciteta 400 GB.

Ovogodišnji model je dobio i dodatnu kameru koja je smeštena iznad tastature. Rezolucija kamere je 13 MP, a otvor blende f/1.9. Zamisao proizvođača je da ovu kameru koristite dok se laptop nalazi u modu šatora. Standardna web kamera nalazi se na starom mestu – iznad ekrana i ima rezoluciju od 1 MP.

Kad smo kod ekrana spomenimo kako Chromebook Plus V2 ima 12,2-inčni ekran. Odnos stranica je 16.10, osvetljenje 300 nita, a rezolucija 1.920 x 1.080 px. Ekran je osetljiv na dodir, što je dobro jer je reč o konvertibilnom laptopu koji se može stoga koristi i kao tablet. Uz laptop Samsung isporučuje i digitalnu olovku (Stylus) čiji je smeštaj (kada nije u upotrebi) rešen kao na telefonima iz serije Note (uvlači se u kućište).

Baterija je kapaciteta 39 Whr i prema navodima proizvođača osiguraće oko 9 sati i 33 minute autonomije. Jedini preduslov za postizanje navedene autonomije je da svetlina ekrana ne bude iznad 50%. Kako rad na laptopu ne bi bio monoton Samsung je dodao i stereo zvučnike od 1,5 W.

Dimenzije laptopa su oko 288 x 208 x 16 milimetara, a težina oko 1.330 grama. Prodaja putem online prodavnica kreće od 24. juna po ceni od 499,99 USD.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.