Samsung tužen zbog nadogradnji i dobio spor


Holandski sud doneo je presudu u korist kompanije Samsung, u sporu koji je vođen između južnokorejske kompanije i holandskog udruženja za zaštitu potrošača.

Spomenuto udruženje nezadovoljno je dosadašnjom Samsung-ovom politikom što se tiče softverskih nadogradnji odlučila je od suda da zatraži pravdu koja bi uključivala nametanje obveze nadogradnje njihovih pametnih telefona kroz sledeće četiri godine.

Sud je međutim presudio u korist Samsung-a napominjući kako zahtev holandskog udruženja potrošača nije ispravan jer se dotiče događaja i radnji koje će se zbiti u budućnosti, a takve radnje nije moguće predvideti.

Prema obrazloženju suda, Samsung može preskočiti izdavanje nadogradnji za pojedine uređaje zbog mogućeg pada performansi i eventualnog izostanka softverske i hardverske kompatibilnosti.

S druge strane, Samsung se može odlučiti na izdavanje nadogradnji za svoje mobilne uređaje ukoliko postoji neki kritični softverski propust, ali ukupno, prema sudu, odluka što se tiče nadogradnji isključivo je na samom proizvođaču.

Jedina pobeda holandskog udruženja potrošača je u objavi dokumenata za vreme sudskog procesa koji korisnicima pružaju veći uvid u Samsung-ovu politiku što se tiče nadogradnji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.