Sledeći Apple Watch sa tipkama osetljivima na dodir


Internet stranica Fast Company iznosi detalje o sledećoj verziji pametnog sata Apple Watch. Ona bi prema pisanju spomenute internet stranica trebala doneti promene što se tiče tipki koje se nalaze na satu.

Umesto dosadašnje dve fizičke tipke nova inačica Apple Watcha bi trebala imati dve tipke bazirane na haptičkoj povratnoj informaciji (dolazi do vibriranja kada korisnik dodirne tipku).

Kruna budućeg Apple Watch-a će se i dalje moći fizički rotirati kako bi se korisnik mogao kretati kroz sadržaj na ekranu, ali kod pritiska na krunu i sekundarnu tipku doći će do simulacije dodira putem tehnologije koju je Apple nazvao Taptic Engine (spomenuta haptička povratna veza).

Reč je o dizajnu tipki koji se prvi put pojavio kod Home tipke u slučaju iPhone 7 i iPhone 7 Plus pametnih telefona, a bit će implementiran kako bi pospešio vodootpornost budućeg Apple Watch-a, omogućiti ugradnju baterije većeg kapaciteta kao i nekih drugih komponenti.

Apple radi i na opciji putem koje bi vrhovi tipki poslužili kao senzori za beleženje biometrijskih podataka korisnika. U Fast Company-ju napominju kako bi se Apple Watch sa Taptic Enginom trebao na tržištu pojaviti najkasnije tokom sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.