Steam 2019. ukida podršku za Windows XP i Vista


Steam je nedavno objavio informaciju kako su se odlučili na ukidanje podrške za starije Microsoft-ove operativne sisteme. Tačnije, od 2019. godine podršku će izgubiti Windows XP i Windows Vista što i nije neko preveliko iznenađenje.

Naime, navedene operativne sisteme više ne podržava ni Microsoft. Podsetimo, u aprilu 2014. godine prestala je službena podrška za Windows XP, a u aprilu 2017. godine prestala je podrška i za Windows Vistu. Korisnici koji za igranje koriste ova dva operativna sistema to će moći činiti do kraja 2018. godine, ali u nešto limitiranom izdanju – na primer, Steam Chat im neće biti dostupan.

S prvim danom 2019. godine više neće biti u mogućnosti pokrenuti igre na konfiguracijama sa zastarelim operativnim sistemima. Prema Steam-ovim majskim podacima, takvih korisnika i nema previše – tek 0,22% koristi Windows XP za igranje, dok Vistu ne koristi niko.

Najnoviji Windows 10 koristi 55,53% korisnika, Windows 7 njih 33,57%, dok se na trećem mestu nalazi Windows 8.1 (64-bit) sa 4,07%. Ukupno 96,30% Steam-ovih korisnika koristi Windows dok preostalih 3,7% korisnika koristi neku od verzija Linux-a i macOS-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.