Varali i krali skupe gadgete sa Amazona pa dobili 6 godina zatvora


Američki bračni par osuđen je na gotovo šest godina zatvora jer su od Amazona ukrali gadgete vredne više od 1,2 miliona dolara. Erin Finan (38) i Leah Finan (38) dobili su 71 i 68 meseci nakon što su priznali krivicu za prevaru i pranje novca, a treći optuženi, Danijel Glumac (29) dobio je dve godine zatvora. On je priznao krivicu za pranje novca jer je kupovao i preprodavao uređaje od Finanovih i to u drugim državama.

Državni advokat Josh Minkler u izjavi je poručio onima koji pokušavaju da iskoriste pogodnosti online kupovine za prevaru da imaju ovaj slučaj na umu.

- Bićete uhvaćeni, tuženi i ići ćete u zatvor na više godina - rekao je. Finanovi i Glumac su između 2014. i 2016. godine ukrali više od 2700 uređaja, među kojima su bile GoPro kamere, Xbox konzole, pametni satovi, tableti i laptopi. Lažno su prijavljivali da je elektronika stigla oštećena ili neispravna, a potom su zatražili zamenske uređaje bez dodatne naknade.

Finanovi su za svoj poduhvat kreirali stotine lažnih online profila i zaradili više od 750.000 dolara. Na šestogodišnju kaznu uticala su i druga kaznena dela - lažirali su čekove, iznajmljivali automobile ali ih nisu plaćali, nisu plaćali najam za kuće, a ukrali su i opremu za softball koju su kroz Facebook grupe prodavali roditeljima malih sportista. Glumac je u svom preprodavanju robe zaradio gotovo 500.000 dolara, prenosi Cnet.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.