Vivo NEX - inovativni telefon bez zuba i sa najmanjom bradom


Kineska kompanija Vivo, ne toliko poznata na zapadu koliko u Aziji, prekjuče je napokon službeno predstavila svoj najnoviji model – Vivo NEX. Radi se zapravo o konačnoj verziji Vivo Apex koncepta, predstavljenog pre nekoliko meseci. Cilj je bio razviti uređaj sa ekranom od ivice do ivice u punom smislu reči, dakle bez zuba i ostalih detalja koji bodu oči.

Vivo NEX tako dolazi sa zaista impresivnim dizajnom, ali prema onome što na fotografijama možemo videti, ipak je ostao deo "brade" na dnu kućišta. Vidljivo je da je brada osetno manja od one na Xiaom-iju Mi Mix 2 ili Mi Mix 2s, ali je i dalje vidljiva.

Za razliku od Xiaomi-ja, koji je prednju kameru smestio na dno kućišta, pa ako želite opaliti selfie, uređaj morate okrenuti, Vivo je pribegao rešenju pop-up kamere, dakle one koja iskače iz kućišta. Radi se o mehaničkoj napravi sa elektromotorom, što je podložno kvarovima, ali u Vivu kažu da je testirana na 50.000 iskakanja.

Senzor blizine je ugrađen ispod ekrana, isto kao i čitač otisaka prstiju. U Vivu kažu da se radi (već?) o trećoj generaciji in-display čitača, koji je sada precizniji, zauzima veću površinu, a i 10% je brži od onog kojeg smo videli početkom godine.

U sam ekran je ugrađen i zvučnik, koji će poslužiti kao telefonska slušalica, ali navodno sadrži napredniju tehnologiju nego što je to slučaj bio na prvom Xiaomi-ju Mi Mix.



Od ostalih detalja treba reći da se radi o pravom top modelu, pokretanom Snapdragon-om 845, opremljenom sa 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije, dvostrukom kamerom na poleđini i baterijom kapaciteta 4000 mAh. Operativni sistem je naravno, Android 8.1, a ono što mu nedostaje je vodootpornost.

Vivo NEX vrlo verovatno nećemo videti na zapadnim tržištima jer je kompanija još uvek fokusirana na azijsko, ali u zadnje vreme se pokazala kao jedan od najvećih inovatora, a inače drži vrlo visok procenat udela na svetskom tržištu, zajedno sa ostalim brendovima iz BBK Electronics koncerna – Oppo i OnePlus.

Bilo kako bilo, Vivo NEX je još jedan korak bliže smartphoneu kojem će doslovno celu prednju površinu pokriti ekran. Hoće li taj uređaj doći iz ove kompanije ili možda iz Samsung-a, koji takođe radi na sličnom rešenju teško je reći. Možda to učini neko treći, ali prilično smo uvereni da će 2019. godina biti obeležena upravo ovakvim modelima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.