Xiaomi predstavio i pametnu fudbalsku loptu


U mnoštvu različitih gadgeta koje je predstavila kompanija Xiaomi kao što su pametne patike, pametni električni bicikli i drugo stiže i jedan novi gadget, pametna fudbalska lopta nazvana Insait Joy.

U odnosu na klasične lopte Xiaomi-jeva Insait Joy lopta u svojoj unutrašnjosti ima poseban čip koji omogućava beleženje podataka kao što su putanja i brzina lopte. Putem dedicirane aplikacije za pametni telefon moguće je videti i analizirati prikupljene podatke te onda ispraviti nedostatke u ispucavanju lopte i uopšteno svoje umeće s loptom.



Ista aplikacija omogućava i podešavanje 3 različita nivoa i 14 različitih programa vežbi. Lopta dolazi u dve veličine, 4 i 5, s time da je 4 namenjena deci a 5 odraslima i profesionalcima. Čip se napaja putem baterije koja je takođe integrisana u loptu i pruža autonomiju od 40 dana, a puni se bežično putem posebnog adaptera koji stiže sa loptom (proces punjenja traje oko 7 sati).

Sama lopta nije izrađena na tradicionalni način (šivanjem) već upotrebom tehnologije toplotnog spajanja. Pruža veliku otpornost na deformacije nastale usled svakodnevne upotrebe (izrađena je od PU kože) i otporna je na uticaj vode. Lopta u prodaju stiže 10. jula s cenom od oko 40 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Đuro kaže,

    Ne mogu da verujem. Nije skupa uopšte


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.