Yahoo Messenger se gasi 17. jula


Nekad vrlo popularni servis za trenutnu razmenu poruka Yahoo Messenger službeno će biti ugašen 17. jula ove godine. Odluka je to koju je objavio sam Yahoo na svojim službenim stranicama ističući kako od tog datuma više neće biti moguće pristupiti servisu.

Ističe se kako trenutno nema direktne zamene za ovaj servis te su korisnici prepušteni sami sebi u vezi pronalaska adekvatne zamene, a kao jedna od njih nameće se eksperimentalni Yahoo Squirrel servis za grupnu razmenu poruka, koji se za sada nalazi u beta fazi razvoja i može mu se prisupiti isključivo putem pozivnice.

Yahoo ne otkriva razloge za svoju odluku za zatvaranje servisa koji se pojavio u tehnološkom svetu daleke 1998. godine pod imenom Yahoo Pager, ali to je verovatno konkurencija u vidu modernijih servisa za istu nazmenu (kao što su na primer Facebook-ovi servisi Messenger i WhatsApp).

S obzirom da korisnici od 17. jula više neće moći da vide svoje poruke koje su primljene ili poslate putem Yahoo Messenger-a, Yahoo je pripremio poseban alat kojim je moguće kroz idućih šest meseci skinuti celu istoriju poruka razmenjenih putem Yahoo Messenger-a bilo na ličnom računaru bilo na mobilnom uređaju.

Yahoo ID korisnički nalog ostaje u upotrebi za ostale još uvek aktivne usluge kompanije Yahoo kao što je na primer Yahoo Mail.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.