ZTE pred potpisivanjem preliminarnog dogovora sa američkim vlastima


Reuters donosi ekskluzivnu informaciju oko rešavanja sedmogodišnje zabrane kupovine američkih proizvoda koja je izrečena kineskoj kompaniji ZTE.

Ova kompanija je već odobrila i potpisala preliminarni plan kojim će se na što bezbolniji način rešiti problem sa zabranom kupovine američkih proizvoda.

Među različitim uslovima dogovora može se istaknuti plaćanje novčane kazne u iznosu od 1 milijarde američkih dolara te dodatnih 400 miliona američkih dolara kao osiguranje ili kaucija da se kršenje nagodbi ne bi ponovilo.

Tu je i hitna zamena vodećih osoba u kompaniji u roku od 30 dana, predstavljanje besplatne javne internet stranica koji bi na transparentni način stalno objavljivala podatke o delovima američkih kompanija koji se koriste u proizvodima kompanijama ZTE te pristanak na iznenadne i nenajavljene inspekcije predstavnika američkih vlasti čiji bi zadatak bila kontrola odnosno utvrđivanje koristi li ZTE proizvode američkih kompanija na nedozvoljeni način.

Kako nije reč o definitivnom dogovoru ovo za sada ne predstavlja službeno i konačno rešenje problema, a treba očekivati izrazito neprijateljski stav prema dogovoru iz američkog Kongresa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.