Facebook testira AR oglase u News Feed-u


Facebook je na svojoj F8 konferenciji početkom godine najavio da radi na proizvodima koji će oglašivačima omogućiti da koriste proširenu stvarnost (AR) u svojim marketinškim ponudama.

Potpredsednik Facebook-ovog marketinga Ty Ahmad-Taylor, sada je objavio kako je u SAD-u započelo testiranje AR sistema u oglasima koji se korisnicima prikazuju u News Feedu.

AR u oglasima će funkcionisati slično poput fizičkog isprobavanja robe u prodavnicama. Na primer, ukoliko vas zanimaju nove sunčane naočare moći ćete uključiti selfie kameru i na facu sebi stavljati razne "hologramske" modele raznih boja stakala, kako biste odabrali one koje vam najviše odgovaraju.

Ti oglasi će se u vašem news feedu prikazivati kao i svi drugi, ali uz njih će biti opcija "Tap to try it on" koja će vam pružiti AR mogućnosti.

Naravno, ukoliko vam se nešto dopadne, odmah ćete moći da kliknere na link putem koga ćete odabrani proizvod moći kupiti. Prvi brend koji testira novu funkciju je Michael Kors, što znači da ćete virtualno moći isprobati kako vam stoje naočare, torbice, cipele, ogrlice, satovi i drugi proizvodi poznate modne marke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.