Galaxy Note 9: Otkriveni detalji novih S Pen funkcija


Sada već skoro svaki dan stižu nove informacije o novom Samsung-u Galaxy Note 9, koji će biti predstavljen 9. avgusta, pa je će tako na Samsung-ovu žalost još manje iznenađenja ostati za sam Unpacked event.

Najnovije glasine zapravo se tiču dugog Samsung-ovog uređaja sa S Pen olovkom, koji bi takođe uskoro trebao da ugleda svetlost dana.

Tako će i Galaxy Tab S4 stići sa ovom pomoćnom olovčicom, koja će, prema svemu sudeći, ove godine doživeti najveću nadogradnju, i na oba modela bi trebala da donese iste funkcije. Već smo i ranije pisali kako će novi S Pen biti opremljen Bluetooth vezom, a sada stižu i detalji o funkcijama koje takva oprema donosi.



Kontrola muzike – Još uvek ne znamo kako će ovo funkcionisati, ali pretpostavljamo da će se tipkom na olovci moći pauzirati, odnosno pokrenuti muzički player, a možda bude dodata i funkcija za preskakanje pesama. Koliko će ovo biti od koristi u svakodnevnoj upotrebi, ostaje za videti.

Daljinski okidač za kameru – Ovo bi zapravo mogla da bude najzanimljivija funkcija, koja će zameniti vremenski predodređene samookidače. Korisno kod grupnih, ali i solo portreta.

Daljinsko otključavanje uređaja – Ovaj deo je malo nejasan, ali dobro je znati da postoji. Ne znamo koliko će biti od koristi, ali će svakako povećati verovatnost da olovku izgubite.

Proširena AirCommand integracija – Ukratko, više će aplikacija podržavati ovu funkciju i S Pen uopšteno.

Tu su navodno još i druge funkcije, poput pritiskanja S Pen tipke za otvaranje aplikacije ili neke od njenih funkcija, sa podešavanjem za jednostruke ili dvostruke klikove.

Od ostalih novosti koje su se ovih dana pojavile, izdvojimo i svojevrsnu potvrdu da će Note 9 imati prilično veliku 4000 mAh bateriju, što samo po sebi sugeriše osetno veću autonomiju nego na prethodniku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.