Google predstavio novu opciju koja će obezbediti bolji godišnji odmor


Godišnji odmor od pre 20ak i više godina znatno se razlikuje od godišnjeg odmora danas. Nekada davno otišli smo na letovanje i nismo imali pametne telefone sa sobom, to je značilo da imamo odmah od svih poslovnih briga.

Danas nažalost svi nosimo pametne telefone sa sobom na letovanje, što našim nadređenima "dopušta" da nas kontaktiraju i pitaju za savet i kada se želimo odmoriti od posla. To je problem, kojeg su svesne mnoge velike kompanije koje nastoje da korisnicima olakšaju i poboljšaju život, a među kojima su Facebook, Apple, Google, itd.

Upravo je ovaj poslednji pripremio jednu veliku novost za svoj poznati servis, koja će korisnicima omogućiti da se "odjave" s posla kada su na godišnjem odmoru. Naime, Google je predstavio novi dodatak za Google kalendar koji su nazvali "izvan kancelarije" i koji korisnicima omogućava da na vreme obaveste svoje kolege da neće biti dostupni u određenom periodu.

Da bi se opcija aktivirala, potrebno je u Google kalendaru podesiti vreme, odnosno datume za vreme kojih ćemo biti nedostupni, odnosno kada ćemo biti na godišnjem odmoru ili putu. U to vreme neće biti moguće zakazati sastanak sa osobom koja je na odmoru, a o svemu tome druga osoba će biti obaveštena zahvaljujući Google-ovom asistentu. Taj asistent će poslati poruku koju je korisnik prethodno sastavio i u kojoj će stajati činjenica da je osoba na odmoru i da nije dostupna za sastanke.

Neka unapređenja Google je doneo i u područiju slobodnih sati na poslu i tokom dana. Naime, do sada su korisnici bili vrlo ograničeni planiranjem vremena koje provedu na poslu, jer im je Google automatski postavljao vreme identično celu nedelju te nije bila dostupna korekcija pojedinih sati tokom dana.

Sada korisnik može tačno odrediti kako će provoditi vreme na poslu i kada će biti dostupan za sastanke, kada će raditi, a kada će imati vremena i za neke druge aktivnosti. Ovo će se svideti svima koji imaju neuobičajeno radno vreme i koji su fleksibilni po tom pitanju. Na kraju je potrebno samo još naglasiti kako su ove promene za sada vezane samo uz korisnike G Suita – Google kalendara za poslovne korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.