Igre stižu na Snapchat?


Iako je Snapchat najpopularnija društvena mreža brojnih tinejdžera, investitori i kompanije ne mogu da budu previše zadovoljni njenim poslovanjem u poslednje vreme. Problemi su brojni – od pada popularnosti Stories-a, nedovoljno velikih prihoda i premalog rasta broja korisnika, što se, naravno, odrazilo i na cenu donica i vrednost kompanije.

Trenutno je najveći konkurent Snapchat-u Instagram, koji je kopirao neke opcije te mreže i čiji je broj korisnika u konstantnom porastu – nedavno su se iz te kompanije pohvalili brojkom od milijardu korisnika, a analitičari veruju da je vrednost Instagram-a veća od 100 milijardi dolara.

Čini se kako Evan Spiegel trenutno ima novi plan te svojoj mreži želi da doda nove opcije kojima će se razlikovati od Instagram-a i koje će Instagram teško kopirati – želi od Snapchat-a napraviti platformu za mobilne igre. Šef kompanije navodno je već kontaktirao sa najmanje jednoim izdavačem video igara koji bi mogao da bude zainteresovan za razvoj igara za Snapchat.

Trenutno još nema nikakvih informacija o vrsti igara kakve će biti dostupne na Snapchat-u, ali na nekim stranicama spominju se igre slične FarmVille-u koji je jedno vreme bio izuzetno popularan na Facebook-u. Takve igre trebale bi da budu besplatne, ali bi izdavači i Snap zarađivali od mikrotransakcija unutar igara, odnosno kupovine virtuelnih stvari u igrama. Primer Fortnite-a, koji je besplatan, ali se na njemu okreće stotine miliona dolara, jasno pokazuje koliko potencijal i novac leži u ovakvoj vrsti igara.

Treba napomenuti kako je reč o glasinama koje dolaze iz dva anonimna izvora i koje, naravno, nisu potvrđene iz kompanije, tako da nije poznato hoće li Spiegel i ekipa sa Snapchat-om zaista napasti tržište mobilnih video igara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.