Iz Adidas-a procureli podaci o korisnicima


Proizvođač sportske odjće Adidas objavio je kako je došlo curenja podataka o korisnicima koji su koristili njihovu američku stranicu. Iz kompanije kažu da su postali svesni ovog propusta u utorak, 26. juna, nakon što su saznali kako pojedine grupe tvrde da raspolažu podacima o kupcima Adidas proizvoda.

Prema rezultatima istrage, može se zaključiti da su podaci sadržali lične informacije, korisnička imena i lozinke, ali podaci bankovnih kartica korisnika nisu objavljeni. Međutim, ceo incident će se još jednom analizirati u saradnji sa bezbednosnim kompanijama i nadležnim službama.

Iako službena objava kompanije Adidas nije otkrila koliko je korisnika pogođeno, mediji kao što su CBS, the Wall Street Journal i Bloomberg tvrde kako je reč o nekoliko miliona korisnika. Ta informacija nije finansijski naštetila kompaniji jer podaci pokazuju kako je cena dionica Adidas-a nakon incidenta skočila za 2 posto te nastavila da raste tokom dana.

Adidas nije jedini veliki proizvođač koji je objavio curenje podataka. Prošle nedelje Ticketmaster objavio kako je curenjem pogođeno pet posto njihovih međunarodnih korisnika. I kompanija Under Armour bila je žrtva curenja podataka pa su tako u incidentu povezanom sa njihovom aplikacijom MyFitnessPal iscurili podaci 150 miliona korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.