MacBook Pro (2018) ima problema sa zagrevanjem


Apple je nedavno predstavio nove modele MacBook Pro laptopova. Podsetimo, ovogodišnji modeli dobili su najnoviju, osmu generaciju Intel-ovih procesora, više memorije, više data prostora te ostala poboljšanja o čemu smo vas izvestili ovde.

Ali, ubrzo se pokazalo kako nije sve tako bajno kako zvuči na papiru. Istina, na papiru specifikacije nisu nikada bolje izgledale, ali se na kraju pokazalo kako deo ovogodišnjih MacBook Pro laptopova ima velikih problema sa zagrevanjem.

Sigurno već pogađate kako je reč o najsnažnijim modelima koji su opremljeni sa najsnažnijim Core i9 procesorom. U prilogu možete videti kratki video zapis jednog nesrećnog kupca najsnažnijeg MacBooka Pro.

Naime, Dave Lee (Dave2D) je primetio da sa postojećim sistemu hlađenja nije moguće izvući maksimum iz ugrađenog procesora, jer se istom automatski smanjuju performanse kada dođe do pregrejavanja (thermal throttling), a do kojeg dolazi i pre nego što procesor dostigne deklarisanih 2,9 GHz.



Neka od mogućih rešenja (dok Apple ne poradi na boljem sistemu hlađenja) su ili da nabavite MacBook Pro sa slabijim procesorom ili da svoj novi, ultraskupi laptop smestite u frižider i odatle obavite posao.

Da nije reč o izolovanom slučaju (jednom problematičnom laptopu) najbolje govore brojni zapisi sa Reddit-a gde i drugi (ne)srećni kupci najsnažnijeg MacBook-a Pro prijavljuju probleme sa zagrevanjem. Zbog toga je deo kupaca svoje prednarudžbine otkazao, a deo čak razmišlja i o povratu laptopa proizvođaču.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.