Nemački student osmislio ''vazdušni jastuk'' za pametne telefone


Ispadanje telefona na beton i razbijanje ekrana uskoro bi moglo da postane prošlost. Da, ovakvu bajku ste verovatno već mnogo puta čuli, a to se neće obistiniti barem dok na tržište ne dođu potpuno plastični (ili titanijumski?) ekrani, ili možda dok ne pobedimo gravitaciju pa proizvođači kao prodajni adut počnu da ističu levitaciju.

Prelazno razdoblje do ove utopije mogli bismo premostiti inovacijom nemačkog studenta Philipa Frenzela, koji je konstruirao zaštitnu maskicu sa dodatnom zaštitom koja iskače, što bismo mogli nazvati svojevrsnom analogijom vazdušnog jastuka u automobilu.

Kad senzori detektuju naglo ispadanje telefona, odnosno njegov slobodni pad, aktivira se mehanizam koji izbacuje "nožice" na sve četiri strane, koje će zaštiti sve vitalne delove vašeg telefona, a prvenstveno ekrana.

Naravno, trebalo bi videti kako ovo funkcioniše u praksi, ali verujemo da bi se ovim, ali i daljnjim napredovanjem ove koncepcije zaštite, statistika razbijenih i uopšteno oštećenih ekrana znatno poboljšala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.