Netflix u Evropi testira još jedan nivo usluge


Netflix je tiho i Evropi počeo da testira dodavanje još jednog nivoa usluge za svoje pretplatnike, primetili su neki korisnici u Italiji i Nemačkoj. Do sada se pretplata na ovaj streaming servis mogla dobiti po mesečnoj ceni od 7,99 evra (Basic), 10,99 evra (Standard) ili pak 13,99 evra (Premium). Razliku među ovim paketima čini broj uređaja (1, 2 ili 4) na kojima se usluga istovremeno može koristiti, te dostupnost videa u HD i Ultra HD kvalitetu.

Sada, pak, u Netflixu testiraju i dodatni nivo usluge nazvan "Ultra", čija bi mesečna cena bila od 16,99 do 19,99 evra. Različite cene prikazane su različitim korisnicima u evropskim zemljama, pa je očito kako je testiranje ove mogućnosti najskuplje pretplate još u ranoj fazi. Netflix-ov "Ultra" paket usluga omogućavao bi gledanje videa na četiri uređaja istovremeno, jednako kao i sadašnji "Premium" paket. Jedina razlika bi, prema prvim informacijama, bila u dostupnosti sadržaja u HDR-u (High dynamic range).



Međutim, pojavile su se i spekulacije kako bi sa uvođenjem četvrte, najskuplje opcije neke od jeftinijih mogle da budu promijenjene, pa bi se u njima mogao smanjiti maksimalan broj aktivnih uređaja – što znači da bi oni koji žele imati Netflix istovremeno na četiri televizora, telefona ili tableta bili prisiljeni da uzmu upravo najskuplju pretplatu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.