Samsung razmišlja o spajanju Note i Galaxy S brendova


Južnokorejska internet stranica The Bell ponovno se vraća sa novim informacijama vezanima za kompaniju Samsung. Ovaj put objavljeni su navodni planovi južnokorejske kompanije što se tiče njenih budućih pametnih telefona.

Ističe se kako Samsung razmišlja mogućem spajanju svojih Galaxy Note i Galaxy S brendova pametnih telefona sa ciljem minimizovanja troškova i povećanja profita. Već je aktealni Galaxy S9+ donosi 6,22-inčni ekran što je vrlo blizu 6,3-inčnom ekranu u slučaju Galaxy Note 8 modela pa je vidljivo da je sada razlika između dva brenda vrlo mala (ukoliko zanemarimo S Pen olovku u slučaju Galaxy Note uređaja).

Takođe, dostupne glasine govore kako će budući Galaxy S10+ doći sa 6,4-inčnim ekranom, a istu veličinu ekrana bi trebao imati i Galaxy Note 9, koji će biti predstavljen 9. avgusta.

The Bell navodi kako bi do kraja godine trebalo biti isporučeno oko 12 miliona primeraka Galaxy Note 9 phableta. U razdoblju od juna do septembra ove godine predviđena je proizvodnja 7,5 miliona primeraka ovog premium uređaja i to 2,5 miliona primeraka mesečno.

U razdoblju od oktobra pa do decembra ove godine trebalo bi se proizvesti 4,5 miliona primeraka Galaxy Note 9 phableta, dakle po 1,5 milion primeraka mesečno. Reč je o nešto rezervisanijim brojkama za Samsung s obzirom da u kompaniji navodno nisu zadovoljni prodajom aktuelne Galaxy S9 serije pametnih telefona.

Što se tiče prodaje Galaxy Note 9 uređaja u Samsung-u računaju prvenstveno na korisnike koji vrše nadogradnju sa prethodnih Galaxy Note uređaja, a puno manje na nove korisnike s obzirom da su nove tehnologije kao što je senzor otisaka prstiju ispod ekrana i trostruka zadnja kamera odgođene za neku sledeću generaciju Samsung-ovih uređaja (najverovatnije Galaxy S10 uređaje).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.